Tattoo verwijdering

Met de nieuwe lasertechnologieën is het mogelijk om een tattoo te verwijderen. Helaas zijn er mensen die spijt hebben van een tatoeage, waardoor ze het weg willen hebben.

Een tatoeage weg laseren kan ook worden gebruikt om de tattoo te laten vervagen, waardoor een tattoo artist een nieuwe mooie tatoeage op de huid kan zetten. Een oude tatoeage kan worden gecoverd als de kleur is vervaagd, waardoor een oude tatoeage een nieuwe tatoeage kan worden.Bij het intakegesprek geven wij een indicatie over hoeveel behandelingen er nodig zijn om de tatoeage te verwijderen.

Wij gebruiken een nieuwe lasertechnologie waarbij er geen littekens ontstaan. Deze behandeling is volkomen onschadelijk voor het lichaam.

 

 

Om een tattoo te verwijderen stuurt de laser binnen 1 seconde een lichtpuls van één specifieke golflengte uit. Dit licht wordt geabsorbeerd door de inktdeeltjes die in de huid ingekapseld zitten. De laser energie breekt de kapsels open en breekt de inktdeeltjes af in microscopisch kleine stukjes, die vervolgens door het afweersysteem van het lichaam kunnen worden afgevoerd. Alleen als er inktdeeltjes zitten wordt er warmte opgewekt, dus de warmte gaat nooit dieper dan dat de tattoo zit.
 Omdat de lichtpuls alleen de inktdeeltjes absorbeert, zijn er naar andere weefsels geen geleiding.

In de meeste gevallen gaat het  om grote hoeveelheden inkt, waardoor het lichaam een tatoeage niet in één keer  kan afbreken.  Daarom zijn er  meerdere behandelingen nodig.

 

Het te behandelende gebied wordt vlak voor de behandeling geschoren, dan is de behandeling minder gevoelig. Dit komt doordat er dan geen warmte op de huid blijft hangen.

De huid wordt gereinigd waar de tattoo zich bevind voordat de behandeling start.
Er wordt op de tatoeage snelle lichtpulsen afgeschoten, waardoor de behandeling niet lang zal duren.

Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de tatoeage.

 

Na de behandeling zal er binnen enkele dagen korstvorming over de tattoo ontstaan. Een klein gedeelte van de inkt zal zich vestigen en een deel wordt opgenomen door het lichaam. Het andere gedeelte van het pigment wordt direct afgebroken tijdens de behandeling. Hoe snel de huid hersteld na een behandeling is sterk afhankelijk van de fysieke toestand. Na de behandeling wordt het behandelde gebied ingesmeerd met antibacteriële crème en vervolgens goed verbonden zodat er geen vuil in kan komen.

De huid kan een beetje verbrand aanvoelen, dat is een normaal verschijnsel en verdwijnt de volgende dag.

 

Het eerste resultaat van de behandeling zal zichtbaar zijn nadat de eerdere genoemde korsten verdwenen zijn. Dit is na ongeveer 7 tot 10 dagen, in de daaropvolgende weken zal de tattoo nog verder vervagen.

Er moet minimaal 4 tot 6 weken tussen de behandelingen zitten, dit om het pigment weer te laten herstellen.

Het aantal behandelingen dat nodig is om de tattoo te verwijderen is afhankelijk van de leeftijd van de tattoo, de kleur, en of hij professioneel of door een amateur is gezet. Onze ervaring is dat er gemiddeld tussen de 6 en de 10 behandelingen nodig zullen zijn voor een professionele gezette tattoo en 5 tot 8 behandelingen voor een amateur gezette tattoo.

 

Na de behandeling is het belangrijk om niet aan korstjes te krabben. Dat kan de ontstekingskans groter maken en is de kans groot op littekens. De korstjes zullen na enkele dagen vanzelf loslaten.

Het behandelde gebied kan gaan jeuken en kan worden gekalmeerd met een antibacteriële crème, waardoor de jeuk zal afnemen.

Het kan zijn dat er kleine blaren ontstaan op het behandelde gebied. Deze blaren genezen vrij snel en zijn een onderdeel van het normale genezingsproces.

Na de behandeling raden wij af om met het behandelde gebied de zon in te gaan. Dit is tegen hyperpigmentatie en zonneallergie. Daarom is het belangrijk om een week na de behandeling geen UV stralingen te krijgen op het behandelde gebied. Vervolgens is het belangrijk als de huid dicht en genezen is om met een beschermingsfactor hoger dan 30 ( sunblock) te smeren als blootstelling aan UV-licht.

Een week voor de behandeling mag er geen gebruik     worden gemaakt van zelfbruiners omdat hier een stof inzit die een reactie met licht aangaat. Een week na de behandeling mag er weer gebruik worden  gemaakt van zelfbruiningscrémes of spraytanning.

Sauna, bad, bubbelbad of andere vorm van weken is niet toegestaan voordat de huid geheeld is.

 

Startprijs is vanaf €45,-.

De prijs is afhankelijk van de grootte van de tatoeage.